27.12.2011

Sidosryhmäkysely ulkona

Aiemmassa postauksessa (30.11.) mainitsin, että Eläinsuojelulain kokonaisuudistus on vielä alkuvaiheissaan. Valmistelu ennen varsinaisen uudistushankkeen perustamista on kuitenkin jo käynnissä. Tässä joulun tietämillä Maa- ja metsätalousministeriö on lähettänyt maailmalle sidosryhmäkyselyn, jonka tarkoituksena on kartoittaa eri tahojen näkemyksiä voimassa olevan eläinsuojelulain uudistamistarpeista. Kysely on lähetetty lukuisille tahoille, ja mukana jakelussa on myös eri lemmikkialojen liittoja, sekä joitakin yksittäisiä lemmikkiyhdistyksiä eläinryhmistä joilla omaa liittoa ei ole.

Tämä kysely on suunnattu nimenomaan yhdistyksille ja muille mukaan kutsutuille organisaatioille. Kansalaisille, eli siis yksittäisille asiasta kiinnostuneille henkilöille, suunnattu kysely on suunniteltu toteutettavaksi tulevan kevään aikana. Mutta tämä ei estä yksilöäkin vaikuttamasta jo nyt!

Tiedän että tätä blogia lukee muutamien lemmikkiyhdistysten aktiiveja, ja varmasti suuri joukko eri yhdistysten jäseniä. Jos (ja toivottavasti kun) yhdistyksenne kuuluu liittoon, ottakaa yhdistyksenä yhteyttä omaan liittoonne ja varmistakaa että liitto vastaa ministeriön kyselyyn oman eläinlajinne/eläinryhmänne puolesta. Näin varmistatte että Eläinsuojelulain uudistustyössä on varmasti alusta lähtien mukana kaikkien lemmikkieläinryhmien, myös teidän liittonne/yhdistyksenne edustaman, näkökulma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti