13.1.2012

Kansalaiskysely alkaa

Sidosryhmäkysely alkaa olla vastailtu, ja nyt tulee kansalaisten vuoro. MMM on tiedottanut, että kansalaiskysely eläinsuojelulain uudistustarpeesta avataan maanantaina 16.1.
Kyselyn kysymykset on jo julkaistu, ja ne löytyvät osoitteesta http://www.mmm.fi/fi/index/etusivu/tiedotteet/120112_elainsuojelulaki.html. Samasta paikasta löytyvät myös vastaamisohjeet.
Koska tässä on nyt viikonloppu aikaa pohtia omia vastauksiaan ennen kuin varsinainen vastauspalvelu avataan, on itse kullakin aikaa myös tutustua hankkeen taustoihin ja ministeriön tähän mennessä tekemiin muihin selvityksiin. Ne löytyvät osoitteen http://www.mmm.fi/fi/index/etusivu/elaimet/elainsuojelulaki.html takaa.
Aivan erityisesti suosittelen tutustumaan sivun oikean laidan "Eläinten aseman muuttuminen" -linkin takaa löytyvään dokumenttiin. Dokkarissa on paljon tavaraa, mutta kaivakaa sieltä käsiinne lemmikkejä koskevat kohdat. Paprun lukeminen antaa hyvää taustatietoa siihen, mistä eläinsuojelulain kokonaisuudistuksessa on kyse, ja miten tähän kaikkeen on päädytty.
Lopuksi haluan toivottaa kaikille onnekasta perjantai 13. päivää :)

1 kommentti: